Ett smart hem med Control4

I ett smart hem har all teknik koordinerats till en komplett och lättanvänd enhet. Allt går att styra från en touchskärm eller smartphone. Starta TV-spelet och dimra belysningen med bara ett par knapptryck utan att lämna soffan. Det räcker med en enda fjärrkontroll för att ha tillgång till musiksamlingen, filmsamlingen, TV och TV-spel. Med Control4 kan musiken anpassas i varje rum, klassisk musik i vardagsrummet och jazz i köket. Håll koll på temperaturen med trådlösa termostater som ger en jämn temperatur och luftfuktighet året om. Värmen kan höjas med ett par tryck på telefonen eller touchskärmen. Markiserna kan programmeras att fällas ut vid hetaste timmarna på dagen

Utebelysningen kan automatiseras så att den tänds med en rörelsesensorer.

Med Control4 kan allt från att justera värmen i poolen till att låsa och larma dörrarna göras med ett par enkla knapptryck på smartphonen.

Trygghet med Control4

Bostaden kan alltid se bebodd ut även under semestertider. Belysningen kan programmeras för att tändas och släckas. Via telefonen kan även ljud och bild användas slumpmässigt för att ge intryck av liv och rörelse i bostaden.

Rörelsesensorer till utebelysningen tänder lamporna om någon närmar sig bostaden.

Med Control4 kan alla dörrar låsas och larmas på från telefonen. Hantverkare eller grannar kan släppas in vid behov från en smartphone.

Video intercom ger möjligheten att se vem som står utanför ytterdörren.

Det är lätt ha koll på barnen och se vad de gör.

Control4 kan även skicka textmeddelanden om problem, till exempel vattenläckor. Vilket gör att problemet snabbt kan åtgärdas. Ett meddelande om att barnen kommit hem från skolan skapar också trygghet. Allt detta och mycket mer gör att vårt hem blir vår borg, en plats i trygghet.